19 Plays

OOR's Indie400 (longlist)

Indie Top 100

OOR en Paradiso present: de 100 Beste Indiesongs, samengebracht in één definitieve indielijst. Een antwoord op de vraag: wat is indie eigenlijk? Een genre? Een houding? Een beroepsgroep in de marge? Een volhardende doe-het-zelver? Het alsmaar uitdijende leger Smiths-navolgers? Bestaat er ook zoiets als indie-hiphop? Indie-dance? Was grunge eigenlijk ook indie? En punk en postpunk, vormden die stromingen dan het begin van indie??

We vroegen het aan 15 indiekenners in Nederland, die allen een persoonlijke lijst met 40 (soms zelfs 100) ultieme indiesongs samenstelden, resulterend in 16 Spotify-playlists van: Gijsbert Kamer (Volkskrant), Atze de Vrieze (3VOOR12), Menno Visser (3VOOR12, 3FM), Norbert Pek (Revu e.a.), Tonie van Ringelestijn (Bright), Joris Rietbroek (Kicking The Habit), Joris Gillet (Stereo), Anton Slotboom (LiveXS), dj Willem (Noodlanding), Concerto Pop Team o.l.v. Alex Koster en OOR’s eigen Raymond Rotteveel, John Denekamp, Harm Groustra, Jasper van Vugt, Erik van den Berg en Koen Poolman.

Aan de hand van deze individuele playlists – en ons historisch besef – heeft de OOR-redactie een longlist van 400 indiesongs samengesteld, die we voor jullie in een prachtige stemmodule hebben gezet. De stemmodule vind je hier. Stem tot 16 mei op je favoriete 10 songs en help de indiesmaak van Nederland mee te definiëren.

Het resultaat van deze poll is dé indielijst van Nederland en zal op 16 mei in Paradiso integraal gedraaid worden door Noodlanding-dj’s Arnold en Willem in het kader van het dan georganiseerde Indiestad festival (14 t/m 23 mei, diverse locaties in Amsterdam, www.indiestad.nl). Op 17 mei zullen wij de lijst publiceren. En natuurlijk zullen wij er later in OOR uitvoerig op terugkomen.

Dus… what the f*** is indie? Weet jij het?

De OOR-redactie

www.oor.nl

Alternative
Alternative
Alternative

playlists

Latest Playlists
-
399 Tracks, 14 hours, 17 minutes