22 Plays

I'm from Catalunya- Diada 2016

Have you heard recently about Catalonia (Catalunya), particularly the human chain of 400 km, on September 11, 2013 for the way to the independence from Spain. In this playlist you will find more than 250 most famous catalan songs. Welcome Catalunya!

Com a regalet personal per a commemorar la gran Diada i dia històric 11 de setembre del 2013 que ha estat i recordant la de l’any passat que és quan vaig fer aquesta llista, fa un any se’m va ocórrer recollir fins a 250 cançons en català, molt variades i ben segur que moltes us sonen, o tal vegada les 50 últimes us donaran una idea del grups que sonen més actualment dins del pop-rock català i que mantenen la música en català amb un nivell prou alt.

Es tracta d’una forma de donar a conèixer les nostres cançons, la nostra llengua, la nostra cultura i arrels. Per què no exportar-les arreu del món, mitjançant aquest programa playlists.net i l’Spotify. Això ja depèn de vosaltres.

Les cançons de la número 2 a la 96 pertanyen a una llista que va elaborar el número 100 de la revista “Enderrock” el Febrer de 2004, amb les 100 cançons més populars en català que abasten des de 1962 fins l’any 2002. Aquestes cançons estan ordenades cronològicament.

De les cançons restants, les següents 70 pertanyen a aquesta època i no figuraven a la llista anterior però segurament també mereixien estar, i les últimes 90 cançons, corresponen a la decada dels 00s i ,per tant, no sortien a la primera llista d’Enderrock. Per escollir aquestes últimes cançons m’he recolzat sobretot en els autors als quals fa referència el número especial 200 de la revista Enderrock (que recomano especialment), algunes d’aquestes cançons les he escollit en funció de la seva popularitat a l’spotify i unes quantes es tracten d’eleccions personals.

Gràcies Enderrock per la feina que feu per la música en català i sobretot per “la inspiració” a l’hora de fer aquesta llista. També remarcar la feina del programa “No me les puc treure del cap” per donar a conèixer les històries que hi ha darrera de les cançons catalanes més conegudes i donar-les a conèixer al públic més jove, una mica l’objectiu final d’aquesta llista.

Un recorregut musical de 50 anys de música en català. Des de “Qualsevol nit pot sortir el sol” a “A vegades ens en sortim”, però no oblidem que és important “Que tinguem sort”. Tot és posible en aquest món!

Passeu, passeu, que casa meva és casa vostra! Coneix la música del meu país. Visca Catalunya!

11 Setembre 2013 - Un dia històric

World
World
World

playlists

Latest Playlists
-
276 Tracks, 12 hours, 27 minutes